top of page

Brännö Runt

Bryggföreningen Helenas serie med tre kappseglingar avslutades söndagen den 30 juli med Brännö runt, framflyttad en dag på grund av dåligt väder. Från starten vid Husvik gick seglingen västerut i vackert väder, efter en stund med läns mot Galterö huvud och sedan österut utanför Galterö, Brännö och Rivö. Lite efter rundningen av Rivö huvud, med en kryss förbi Asperö, startade ett tilltagande regn. Kössö rundades och seglingen avslutades med läns genom “snobbrännan” norr om Styrsö och tillbaka till Husvik. Där, på Brännös berömda dansbana, bjöd arrangörerna av Brännöseglingarna, Anna Ekberg och Björn Zachrisson på kaffe och mumsiga hembakta kanelbullar i samband med prisutdelningen för årets “Brännöseglingar”.

Fem andungar, en 606:a och en J80 deltog. Tidvis var det en tät kamp mellan andungarna som inte var först i mål men vars mätetal ändå gjorde att de belade de fem första platserna:

1. SWE 35 Hilma

2. SWE 92 Nena

3. SWE 45 Trift

4. SWE 116 Eja

5. SWE 33 Pärlan

Brännö runt är ett väldigt välskött och trevligt arrangemang av Bryggföreningen Helena som sköts av Anna och Björn. Vi deltagande andungar vill rekommendera dessa seglingar och hoppas att fler av oss andungar i Göteborg med omnejd kommer att deltaga nästa år. Vi påminner med mejl eller på Andungebloggen när vi närmar oss juli 2018.

Anders Näslund och Monica Carlsson vann igen och tog därmed hem vandringspriset, en segelbåt i glas.

bottom of page