top of page

Vårregattan och Klassiska regattan på Långedrag

Första lördagen i juni deltog tre andungar i Vårregattan arrangerad av Långedrags segelsällskap. SWE 27 Ester vann med serien 1, 1, 2 följd av SWE 15 Quaque och SWE 41 Läcker.

http://www2.ldss.se/globalassets/langedrags-ss---segling/dokument/kappsegling-2018/resultat-lss-varreg-18.pdf

På Nationaldagen 6 juni arrangerade GKSS i samarbete med Långedrags segelsällskap och Segelsällskapet Fram den årligen återkommande Klassiska regattan för båtar av äldre modell. Regattan är publikvänlig med start och målgång nära starttribunen och användande av startballong och startkanon. Utöver 8 träandungar startade lika många stjärnbåtar, en GKSS-eka, tre J22:ort, två segelkanoter, en Wingakryssare, fem drakar och sex IF-båtar i flera olika starter. Med bara fem minuter mellan starterna och olika banor som meddelades på skyltar vid tribunen under dessa fem minuter blev det viss osäkerhet kring banorna och rundningsmärkenas lägen. I första seglingen missade halva andungeflottan ett av rundningsmärkena. Besättningen på SWE 56 som seglade först över mållinjen meddelade att de hade rundat fel och fick senare ett hederspris och placerade sig på en 4:e plats totalt. Vinnare totalt blev SWE 18 Mareld med en andra och en första placering, följd av SWE 27 Ester och SWE 15 Quaque.

Vid prisutdelningen tog Claes-Henrik Möse och Lotte Waller, SWE 18, emot ett av Leif Sjögren instiftat vandringspris i form av en andunge i glas.

http://results.gkss.se/Klassiska18/alla.htm

bottom of page