top of page

Norska mästerskapen 2019

Öppna norska mästerskapen seglades i Horten 7 och 8 september. Fem svenska besättningar deltog varav två i egna båtar och vi andra med lånebåtar, delvis med medhavda segel. Resultatlistan finns på hemsidans startsida.

Fina kryss-länsbanor, s.k. ”pølsebaner”, lades i den skyddade inre hamnen med smult vatten. Kyliga nordliga vindar i kombination med ihållande regn påminde om höstens ankomst. Möse, Waller, Jensen i SWE 115 ”Julia” inledde med förstaplats i både första och tredje seglingarna men fick trots en fin serie se sig slagna av de tre främsta norska båtarna.

Norska mästare blev Pål Person och Runar Borge med den placeringarna 3, 1, 3, 2, 1, 1.

Av de 22 deltagande båtarna var SWE 15 ”Quaque” seglingens enda träbåt och belade en sjätte plats. Rorsman och ägare Leif Sjögren tilldelades vandringspriset ”Anna af Børsholmen” som delas ut till bästa träbåt. Norsk andungeklubbs styrelse beslutade vid ett extra styrelsemöte att vandringspriset fortsättningsvis ska delas ut till bästa träbåt vid västkustmästerskapen. En fin gest som SAK uppskattar.

Nästa år är det 75 år sedan den första andungen byggdes och sjösattes vilket Norsk andungeklubb avser att fira i samband med NM 2020.

Leif Sjögren med vandringspriset till bästa träbåt som delades ut av Norsk andungeklubbs ordförande Sissel Johnsen Lie.

bottom of page