top of page

Träff på Aeolusön

Söndag 28/6, träff på Aeolusön tack vare Leif Sjögrens initiativ. Vädret på morgonen var varmt men med mycket fula moln på himlen. Vi ser Leif och hans bror segla ut från Killingholmen då regnet hänger i luften. Vi väntar på regnskuren och hissar därefter segel och med bra fart med spinnaker kommer vi till Aelusön där 5 andungar med besättning tar emot oss.

Seglarskolan är i full gång och popmusiken ekar i öronen på oss ”gamlingar”. Leif höll ett skeparmöte på bryggan och vi höll avstånd, så gott det gick. Stickan i lånad båt och segel (S 15) såg till att vi skötte oss.

Seglingarna startade utanför Knarrholmen med harstart där Leif var hare. Fungerade väldigt bra. Kryss och länsbana 2 gånger första seglingen. De två andra lite kortare. Claes-Henrik och Lotte med sin Julia var oslagbara i alla 3 seglingarna. Vinden höll i sig hela tiden, kanske i mesta laget för oss och vi fick några ordentliga duschar över oss. Men vad gör det när vattnet är så varmt.

Efter sista seglingen vinkade vi farväl till kompisarna och seglade söderut tillsammans med Rydell och Björland i S 131 och Lars Westerlind med Jörgen som gast. Leif kommer hack i häl efter oss och vid Torholmen tog han sin specialgenväg och kom naturligtvis före oss till Killingholmen.

Väl hemma och efter torrt ombyte kommer regnet. Bra tajmat.

Christina och Nisse, SWE 56

Foto: Olof Björland

bottom of page