top of page

LSS Höstregatta. Ett lysande arrangemang i solgångsvind!

30 augusti inleddes med stor dagg, stigande sol och nordostlig bleke. Vid 10-tiden kom en befriande SW sjöbris som stegrades över dagen med en medurs vridning på närmare 80 grader. Sju Andungar mötte upp och startade i 5:e start efter Smaragder, Expresser, C-55 och IF.

Vindvridningen satte LSS banläggare på prov. Banområdet hade inner- och ytterloop med totalt 6 bojar och ett startfartyg som flyttades runt under dagen. Seglingsledare Göran Ejdeling med sonen Anders i bojbåten fick tillsammans med tre andra volontärer från LSS göra skäl för middagsmaten.

Regerande VM-mästare Carl Strömbeck/Pehr Selheden i SWE 176 visade klass med serien 2, 2, 1. Hegemonin kan dock vara på väg att brytas, Kent Holzner/Thomas Nordqvist i SWE 134 och Leif Sjögren/Bo Wolgast i SWE 15 stack fram sina stävar först över linjen i två av seglingarna. Med undantag av SWE 176 var det stora omkastningar i resultatlistan vilket gjorde slutsegern odiskutabel.

Ett fint arrangemang i strålande väder, Svensk Andungeklubb tackar LSS för insatsen.

Deltagande Andungar:

15 Quaque, 56 Åda, 68 Ligatura, 115 Julia, 134 Ankan, 140 Duckling (nyligen importerad från Norge av Stig Peterson) och 176 Galant.

bottom of page