top of page

En härlig kappseglingshelg i Långedrag 5-6 juni

En fin tillfartssegling till Långedrag hade vi på fredagen. Strax innan Ängholmen möttes vi av SWE 15 som precis sjösatt sin Quaque. Gemensamt seglade vi in till Janne Settergren, som mottog oss med både bryggplats och stärkande angörare. Här inne ligger hans Ester SWE 27. Vid bryggan finns redan Stickans SWE 140 på plats med nygjord mahognyinredning, allt för att likna en träbåt.

Lördagen börjar med strålande väder och svaga vindar. Vid Jannes brygga fanns nu ytterligare en andunge, SWE 94. Lars Westerlind hade under gårdagen haft en underbar segling från Käringön med dotter och måg från USA, som även är hans gastar idag. Leif lyxade till det med 2 gastar, Claes Holmen och Kerstin som tagit sig hit från Marstrand. LDSS arrangemang av Göran Ejdeling, alltid lika proffsigt, erbjöd 3 seglingar varav den sista med en bana runt fasta bojar. Claes och Lotte i sin ”finbåt” SWE 18 var totalt oslagbara. Efter en lång dag på havet återkom vi så med solsveda och träsmak till Jannes trygga hamn.


Söndag 6 juni är det så dags för klassiska regattan för 11:e gången. Det kändes bra efter förra årets inställda seglingar. Samling vid Jannes brygga där vi fick ett kärt återseende av tidigare styrelsemedlemmen Claes Estelle, som inbjudits av Janne till en tur med hans Grand Banks för att övervaka dagens seglingar.


Andungeklassen har nu ökats med SWE 41 Lars Nygren och SWE 68 Johan Gelin till sammanlagt 7 st andungar. Alltid lika roligt att se gamla stjärnbåtar, kanoter och drakar samt uppleva det gamla startförfarandet med ballong vid Långedrags starttribun.

Vädret stod oss bi med sol och härlig vind och för oss återstod en kvällsegling hem till Billdal efter att ha tagit farväl och tackat Janne Settergren för hans enorma gästfrihet.


SWE 56

Christina
Comments


bottom of page