top of page

Korshamns Båtklubbs Andungeregatta 2022

Den 11 september samlades nio Andungar i Kullavik för att delta i Korshamns Båtklubbs andungeregatta - ett trevligt arrangemang som nog förväntas bli en traditionell säsongsavslutning redan efter två år.Andungeklubbens ordförande, Lars Westerlind, ger en här en kort bakgrund och beskrivning av regattan:


Korshamns Båtklubb har sedan början av 1980-talet arrangerat Korshamn Laser Master (KLM) regatta i slutet av varje segelsäsong. Min gast Jörgen Olsson var en av initiativtagarna och ledde under 38 år detta uppskattade evenemang, som inte enbart gick ut på kappsegling. Mellan seglingarna var det ärtsoppa med punsch, lekar och mycket snack. Det blev årets höjdpunkt bland Laserseglarna och avslut för säsongen. Jag frågade häromåret, om inte klubben skulle kunna tänka sig att göra något liknande för Andungeseglarna, då en hel del Andungar införskaffats i vikarna runtomkring.


Pär Nordstrand har sedan några år axlat Jörgens roll och engagerar nu vänner och bekanta för att ordna seglingar, mat och dryck. Förra året var det premiär och i år således andra gången för oss Andungeseglare.

Vi seglade tre seglingar ute på Kullaviksfjorden. Den förhärskande vinden kom från nordost i mycket skiftande slag. Leif Sjögren med besättning visade sig klara av detta svårbemästrade förhållande bäst och hade en imponerande serie av etta – trea – etta. De fick mottaga vandringspriset instiftat av Gunnar Rydell.

Prisutdelningen föregicks med servering av chili con carne och pizza som sköljdes ned med öl och andra drycker. Pristagarna hyllades med applåder och bubbel i glasen. Solen värmde och stämningen var på topp.

Vi lägger nu ännu en säsong till minnenas bibliotek och kan vara tacksamma över att vi kan umgås på sådant här vis igen.


Andungeklubben tackar Korshamns Båtklubb för ett mycket uppskattat evenemang både till sjöss och på land.

/ Lars Westerlind, ordf.


foto: Olof Björland


Pär Nordstrand omgiven av 1:a, 2:a och 3:e pristagarna foto: Lars Westerlind


foto: Catti Carlander


foto: Catti Carlander


foto: Catti Carlander


foto: Catti Carlander


Resultat Andunge 2022
.pdf
Ladda ner PDF • 184KB

Comments


bottom of page