top of page

Korshamnsregattan för Andungar

Sista söndagen i augusti arrangerade Korshamns båtklubb, KoBK, Korshamnsregattan för Andungar. Tio Andungar kom till start i det fina sensommarvädret. Tre seglingar genomfördes på en krysslänsbana utanför Kullavik. under så fina förhållanden att flera av oss gärna hade seglat ett par race till. Men när vi, efter att ha förtöjt i Kullaviks hamn och hämtats till After Sail, intog en härlig gulasch med tillbehör i solen utanför KoBK:s fina klubbhus var vi nöjda med att seglingarna hade avslutats i god tid.


Paret Möse Waller i SWE 115 Julia visade oss som vanligt häcken men var inte oslagbara. Närmast efter dem i totalresultatet kom tre KKKK-båtar varav trean var SWE 176 som förra året fick ny ägare i Niclas Wulker Pettersson. Den fjärde KKKK-båten, Gunnar Rydells SWE 131 Demon, knäckte, i andra racet, bommen vid kickens infästning, något som flera seglare råkade ut för under 2020. Lätta något på kicken före gipp om den är hårt satt och se över infästningar där rostfritt används mot aluminium.


foto: Pär Nordstrand


foto: Pär Nordstrand


Vid After Sail blickade vi ut över ett dignande prisbord. Jag tror inte att någon deltagare gick tomhänt därifrån. SailRacing hade bidragit med ett ståtligt vandringspris till vinnande båt, vilket tillsammans med de fina arrangemangen säkert kommer att locka många deltagare till nästa års andungeregatta - för det blir väl en tradition?!Stort tack till alla er som arrangerade de fina seglingarna samt stärkande och trevligt After Sail!Comments


bottom of page