top of page

Norska Mästerskapen 2021

Norgemesterskapet i Andunge seglades i Horten 11-12 september med 19 deltagande båtar varav sju svenska. Andungeveteranerna Lasse Naumann och Leif Sjögren seglade de enda deltagande träbåtarna men det kan noteras att det i flera av de svenska besättningarna fanns deltagare som vanligtvis seglar, och även kappseglar, träandungar.

På lördagen genomfördes fyra seglingar i ganska svaga vindar på fina banor. Söndagen blev en lång väntan i sol och bleke med starten uppskjuten i flera timmar till dess att vi äntligen fick en kort femte segling i svag vind och med upptornande moln som lät ana åska. Vi hann precis lägga till innan åskan brakade loss. Det var ett blött gäng som kom till prisutdelningen. Vinnare och norsk mästare blev Morten Jensen och Mikkel Hoff Jensen från Asker i NOR 161 med Lars Westerlind, Jörgen Olsson och Nisse Smitt i SWE 134 på andra plats med samma poäng som vinnaren. Även tredje och fjärde plats belades av svenska båtar, se resultatlistan, endast några få poäng efter 1:an och 2:an.


Mer om NM i ett kommande nummer av Andungebladet. Fina foton, som togs av Lars Pøhner i Horten Seilforening, finns på

Lars skriver "Dere kan bruke bildene som dere selv ønsker, men husk regler for publisering av bilder av andre personer på sosiale medier og lignende. Her må dere ha tillatelse også fra personer som kan gjenkjennes".


Norska mästarna Morten Jensen och Mikkel Hoff Jensen i mitten, flankerade av andrapristagarna Westerlind, Olsson, Smitt till höger och tredjepristagarna Möse. Waller till vänster.


andunge__overall_results__60
.pdf
Ladda ner PDF • 16KB


Σχόλια


bottom of page