top of page

Andunge VM 2021

Nu är det snart dax att tänka på något trevligt i dessa Coronatider. Andunge  VM!

Vi ser framemot att träffas i sommar på Nordön lite innanför Marstrand den19-20/6.

Vi avvaktar besked från arrangören om sommarens coronarekommendationer och restriktioner, kommer den

17 maj.

KMS Nordön ska arrangera dessa två dagar med kryss-länsbana på lördag och fasta märken på söndag. Det är en trevlig hamn med fina förutsättningar och det blir mycket ideellt arbete med hjälp av Andungeklubben. Finns det någon som har möjlighet att hjälpa till med följebåt vore det tacksamt, maila i så fall webb@andunge.se

Mera upplysningar och fakta kommer längre fram i vår.

Kappseglingsansvarig

Nils-Eric Smitt, SWE 56

IMG_9785.jpg
IMG_3757.JPG

Midsommarsegling på Vättern

Seglingen är planerad till veckan efter VM.

För intresseanmälan, maila webb@andunge.se

Programmet nedan är endast ett preliminärt förslag som kan komma att ändras. 

Dag 1: Samling i Askersund (alternativt kan vi starta i Karlsborg). Sjösättning hos Askersunds segel- och motorbåtsklubb. Proviantering för två dagar och gemensam middag på stan. Övernattning i båtarna eller på hotell för dem som så vill.

Dag 2. Ca 17 nm. Avsegling från Askersund. Ev besök och fika på Stjärnsunds slott. Efter att ha seglat under rv 50-bron seglar vi ut på Vättern. Ev. strandhugg på Lilla Röknen, övernattning vid bryggan i Igelbäcken. Medhavd mat på bryggan, övernattning i båtarna. Torrdass på land.

Dag 3, ca 15 nm: Ut på stora Vättern igen. Lunchpaus vid Ombo öar. Dagens mål är Karlsborg där vi lägger oss i yttre gästhamnen eller vid CSS brygga. Mat på stan och övernattning i land för dem som vill. 

Dag 4, ca 15 nm: Ev. besök på Karlsborgs fästning. Därefter seglar vi tvärsöver sjön till Vadstena, om vädret tillåter. Gästhamn i slottets vallgrav. Mat på stan. 

Dag 5, ca 9 nm: förmiddag i Vadstena. Avsegling vid lunchtid till Motala där vi övernattar i gästhamnen eller vid MSK:s brygga. 

Dag 6, ca 16 nm: Lång etapp norrut från Motala till Vätterns norra skärgård. Natthamn på Hjortholmen/Aspön eller Olshammar. 

Dag 7, ca 10 nm: Behaglig segling genom norra Vätterns skärgård och farleden in till Askersund.  

Har inte vidtalat segelklubbarna i Askersund och Karlsborg ännu men jag tror att de ställer upp med sjösättning och tillgång till deras klubbhus om vi är intresserade. Det går naturligtvis att både förkorta och förlänga turen, t ex med någon/några dagar med landturism i Vadstena m fl fina ställen. För dem som vill ha högre bekvämlighet finns möjlighet att övernatta på hotell i Askersund, Karlsborg, Vadstena och Motala. Elisabeth och jag kan vara moderfartyg och bogserare vid stiltje med vår Sjögren 29:a. 

Det finns en del bra litteratur, t ex av Folke Dahlberg. 

Leif Sjögren, SWE 15

vattern.png
bottom of page