top of page

Jubileumsregattan i Kullavik

KKKK firade 100-årsjubileum i samband med årets PelleP Archipelago Race den 12 augusti. Andungarna inbjöds att starta som egen klass, kanske tack vare att årets VM-vinnare Carl och Jan Strömbeck samt de likaledes färska andungeseglarna Anders Halvor och Claes Rehmberg seglar för KKKK. Sex andungar deltog men till nästa års PelleP blir det väl betydligt fler?!

KKKK hade ordnat med fina arrangemang och trevlig stämning med ett mycket stort antal duktiga barn och ungdomar samt några få seniorer utöver oss i regattans enda kölbåtsklass. Alla seglade samma bana, en trapetsbana med ett extra avslutande ben fram till mållinjen nära land. En viss oro fanns det när andungarna riskerade närkontakt med ivriga jolleseglare men allt gick väl i det vackra vädret med relativt svaga vindar. Carl och Jan Strömbeck i SWE 176 skar mållinjen först i samtliga tre race. Vilka kommer att kunna erbjuda dem ordentligt motstånd nästa år?

Prisutdelningen förrättades av Pelle Petterson och samtliga deltagare fick en PelleP-ryggsäck med innehåll som kan hjälpa oss att skärpa blicken på kommande seglingar.

foto: Petra Björstad

foto: Petra Björstad

Resultat:

1. SWE 176 Carl och Jan Strömbeck

2. SWE 56 Nils-Erik Smitt och Christina Johansson

3. SWE 15 Leif och Peter Sjögren, Kerstin Johansson

4. SWE 129 Anders Halvor och Claes Rehmberg

5. SWE 45 Claes Holmén och Malkolm Sparryttare

6. SWE 68 Johan Gelin och Lasse Thorstensson

bottom of page