top of page

Pelle P Archipelago Race


Glada andrapristagare till vänster och segrare till höger.

Julia bästa andunge på Pelle P Archipelago race i Kullavik 11 augusti

Resultat:

1 SWE 115 Möse, Waller

2 SWE 56 Smitt Johansson

3 SWE 15 Sjögren, Sjögren, Wolgast

4 SWE 129 Halvor, Rehmberg

5 SWE 131 Rydell, Björland

Trots stormväder dagen innan och åskbyar på förmiddagen blev det tre fina, soliga seglingar i Kullavik den 11 augusti. Men vi fick vänta länge innan vinden hade stabiliserat sig till en alldeles lagom sydlig bris. Fem andungar kom

till start. Efter två seglingar hade Nisse/Christina och Carl-Henrik/Lotte varsin seger och varsin andraplats. Själva låg vi bra till då och då men lyckades göra bort oss varje gång. Först genom att inte hålla undan för Gunnar och Olof i sin svarta SWE 131 som låg i lä. När jag genast påbörjade vårt tvåsvängsstraff (fast det egentligen bara behövdes ett varv enligt seglingsföreskrifterna) påpekade Arne lite försynt att spinnakern var uppe. Men det gick faktiskt alldeles utmärkt att snurra två varv med spinnaker, en övning som kanske ändå inte bör rekommenderas. Vi kom i mål som trea.

Nästa segling var vi i täten men seglade åt fel håll på slören så att vi fick en ofrivillig extrakryss. Även den sista seglingen ledde vi efter ett gynnsamt slag utåt havet, men Lotte och Carl-Henrik smet förbi på den sista kryssen, med oss och

Nisse/Christina alldeles i hälarna över mållinjen.

Därmed hade Lotte och Carl-Henrik vunnit totalt i sin nyförvärvade, svenskbyggda plastandunge SWE 115 Julia som har sin hemmahamn i Göteborg. SWE 18 Mareld har de kvar i Ellös. Nisse och Christina i SWE 56 Åda kom tvåa liksom på VM. En intressant observation/lärdom: Det tycks löna sig att ha en kvinna ombord! Men det har vi kanske egentligen alltid vetat att vi karlar behöver nå’n som håller ordning på oss?

Leif och Peter Sjögren med Arne Wolgast i SWE 15 Quaque

bottom of page